~ werkstraffen in de praktijk

Werkstraffen in uitvoering 

Werkstraffen worden op diverse externe plaatsen ingezet. Hierbij kunnen wij beroep doen op bijvoorbeeld woonzorgcentra. Het voordeel van deze dienst is dat personen er op verschillende afdelingen terecht kunnen. De technische dienst, hulp binnen de keuken, in de onderhoudsdienst en zelfs bij animatie. 

Zo zijn we vorige week eens langs geweest in de technische dienst van WZC Sint-Henricus te Rumbeke. De technieker daar is altijd bereid om samen te werken rond werkstraffen, dit omdat hij verantwoordelijk is voor alle klussen binnen en buiten het domein. Extra hulp is hier altijd welkom en door het gevarieerde werk, de voldoening om hulp te kunnen bieden en de dankbaarheid van zowel het personeel als de bewoners, geeft dit voor onze werkgestraften een mooie kans om hun kwaliteiten in te zetten.

J. is hier aan het werk en heeft op 6 dagen tijd al mooi werk geleverd. Zo heeft hij lokalen leeg gehaald en kasten verhuisd naar de nieuwbouw. Het keukenpersoneel was heel tevreden, omdat ze nu eindelijk hun voorraad deftig weg krijgen. Wegen werden bladvrij gemaakt, zodat de veiligheid bij nat weer gegarandeerd werd. Alsook de kerstversiering werd klaar gezet voor het personeel om uit te zetten.

“De samenwerking verloopt vlekkeloos en J. is een serieuze hulp omdat hij ook zelf inzicht heeft en mijn vele taken wat verlicht door ze zelfstandig uit te voeren.”, dit aldus de verantwoordelijke Nico. Ook J. is blij met deze taken: “De tijd gaat snel, want er is veel werk en iedereen is vriendelijk. Ik ben enorm tevreden met deze kans.” 

We zijn als organisatie heel dankbaar voor deze mooie samenwerking. Zo kon een cliënt die werkzoekende was, zich kandidaat stellen binnen de groep Motena en geraakte, omwille van de positieve ervaring binnen zijn werkstraf, aan een job. 

  • meehelpen met waterbedeling in het rusthuis

    meehelpen met waterbedeling in het rusthuis

  • opruimen van de zolder

    opruimen van de zolder

  • opruimen van de zolder

    opruimen van de zolder

  • groenonderhoud rond het WZC

    groenonderhoud rond het WZC